Hem firmat un conveni amb la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, per cobrir les necessitats en suports tècnics i mèdics especialitzats d’àmbits com l’odontologia o l’oftalmologia de les persones vulnerables, mitjançant una dotació de 6.000 euros. El projecte vol donar solució a la manca de cobertura de necessitats mèdiques mitjançant el pagament del tractament a realitzar i l’acompanyament per part d’un professional que asseguri la realització d’aquest, l’acompliment de les pautes mèdiques i el seguiment de la situació de la persona.

La Fundació Comabella dona suport en l’àmbit personal i patrimonial a les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o persones que presenten dèficits permanents amb deteriorament cognitiu, perquè puguin exercir plenament la seva capacitat jurídica, ja sigui per decisió voluntària de la persona o en aplicació de la resolució judicial de mesura de suport. En aquest sentit, cal tenir en compte que moltes d’aquestes persones queden fora del sistema laboral i perceben pensions públiques d’imports molt reduïts, inferiors al Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Així, com explica Carla Ferrete, portaveu de la Fundació Comabella: “Centrant-nos en la vulnerabilitat econòmica, moltes d’aquestes persones acostumen a no poder fer front a despeses que, tot i formar part de la seva salut i necessitats bàsiques, no són tan urgents com el pagament de subministres o de menjar. Ens trobem doncs amb persones que necessiten serveis d’odontologia i oftalmologia que no poden assumir, posant en perill el seu benestar, tant físic com emocional. Això acaba derivant en complicacions, com per exemple operacions quirúrgiques que s’haurien pogut estalviar si haguessin abordat el problema des d’un principi”.

En aquest sentit, el projecte anirà destinat sobretot a fer front a tractaments odontològics que, tot i no estar coberts per la seguretat social, juguen un paper bàsic en el benestar i la dignitat de les persones a les quals acompanya l’entitat. “A part de millorar la seva salut física, tractaments com pròtesis dentals o implants també suposen una injecció d’autoestima, imatge i benestar emocional per a aquestes persones” afegeix Carla Ferrete. Tots els tractaments es gestionen per part de la Fundació. Els professionals referents de suport són els encarregats de coordinar-se amb el centre mèdic mentre que els professionals auxiliars de suport s’encarreguen de l’acompanyament als centres mèdics de les persones beneficiàries.

logo-comabella-transparent
logo-comabella-transparent
Fundació Santa Maria de Comabella
Carrer Bernat Cabrera 10-14, Entresòl
08242 Manresa

Copyright © Fundació Santa María de COMABELLA 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *